Lisäohjeita omateksti-tuotteiden tilaukseen

OMA TEKSTI-tuotteilla ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta! Siksi pyydämmekin teitä huomioimaan seuraavat ohjeet.

Yleisohje kaikkiin painatuksiin: emme "ripottele" tekstejä ympäri tekstiiliä, vaikka sanojen/merkkien painoalue olisi yhteensä alle A4-kokoinen. Kaupassamme annettu hinta koskee ainoastaan yhdellä kertaa painettavaa printtiä. Lisäpainatuksesta perimme lisämaksun, joka on ilmoitettu kunkin tuotteen kohdalla, joihin se on saatavilla.
Nyrkkisääntö: mitä enemmän kirjaimia yhdellä rivillä, sitä matalampi teksti.
Jos tarvitsette lisäapua ohjeistukseen, voitte aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

*) Kangas-pipot + huivit
*) PERUS-paita + pitkähihainen
*) LADY-cut + pitkähihainen
*) Vauvojen BODY + T-paita (0-24kk)
*) JR, lasten T-paita
*) Fontit eli kirjaisimet


*) Kangas-pipot + huivit
Kangaspipoihin ja huiveihin saa useamman rivin tekstiä, koska kangas on "tasaista". Teksti muutetaan tikkukirjaimiksi. Painoalue on leveydeltään 100mm ja maksimi korkeus on 60mm. Huiveissa on lisäksi otettava huomioon kaulan puolelle painettaessa tekstin leveys, joka kapenee aina sitä mukaa kun mennään ns kolmion kärkeen.

*) PERUS-paita + pitkähihainen (SUOSITUS: max 18-25 merkkiä/rivi)
Kirjainten korkeus noin 3cm jos kaikki 5 riviä käytetään. Pyrimme pitämään kirjainten koon tekstiin sopivina, emmekä venytä niitä korkeussuunnassa turhaan. Jos haluat yhdelle riville paljon merkkejä, tekstin korkeus jää todennäköisimmin noin 3cm:n.
Seuraavassa vinkkejä kuinka kirjaimet voi sijoittaa. Jokaisessa esimerkissä tekstin leveys on noin 230mm.


Esimerkki A: kaksi riviä venytetty A4-kokoon, emme tee näin!
Emme "venytä" tekstiä väkisin A4-kokoon. A4 on maksimikoko mille tahansa printille, ja ohjeisarvo, jotta asiakkaamme voivat tarvittaessa suhteuttaa itse haluamansa tuotteen painatuksen koon.
Jos viisi (5) riviä käytetään, painatusalue voi olla A4-kokoinen.
Esimerkki B: teksti kannattaa jakaa kahteen riviin, tekisimme itse näin! Rivin korkeus noin 50mm.
Kirjaimet näyttävät silmällekin miellyttävältä ja näkyvät pidemmällekin, niin kuin tekstin on tarkoitus näkyäkin?
Esimerkki C: jos kaikki nämä merkit kirjoitetaan yhdelle riville, kirjainten korkeudeksi jää 19mm. Tällaisessa tapauksessa jaamme tekstin kahteen riviin ilman, että sitä erikseen mainitaan.
Otamme tällaisten ohjeiden saamisen jälkeen yleensä yhteyttä asian selventämisen vuoksi siihen sähköpostiin, jonka olet antanut asiakastilin luonnin yhteydessä.

*) LADY-cut + pitkähihainen
LADY-paidoissa painoalue on pienempi kuin PERUS-paidoissa. S-koon painoalue jää leveydeltään 150mm:n ja korkeudeltaan 200mm:n. Suhteutamme tekstin paidan kokoon.

*) Vauvojen BODY + T-paita (0-24kk)
Painoalue 6kk: 150mm x 150mm
Painoalue 24kk: 170mm x 170mm

*) Juniorin T-paita
Koko XS (106-116cm): painoalue n. 170mm x 170mm
Koot S, M (116-140cm): painoalue n. 170mm x 200mm
Koot L, XL (140-164cm): painoalue n. 200mm x 300mm

*) Fontit eli kirjaisimet
Olemme valinneet muutaman vaihtoehdon saatavilla olevista fonteista, jotka soveltuvat hyvin käyttötarkoitukseen. Jos antamastamme valikoimasta ei löydy mielestäsi sopivaa fonttia, voit aina kysyä muiden fonttien saatavuutta meiltä. Käytämme painotuotteissamme ainoastaan ilmaisia, tai ohjelmistojen mukana tulleita fontteja. Jos syystä tai toisesta tarvitset tekstiiliisi maksullisen fontin, odotamme asiakkaan ostavan sen omaan käyttöön. Tällaisessa tapauksessa voimme tehdä painatuksen asiakkaalle maksullista fonttia käyttäen. Emme jätä sitä kuitenkaan itsellemme käyttöön.
Käyttämämme ohjelmisto on X5 Corel Draw, joka sisältää satoja eri fonttia.
Kaikkia fontteja ei voi käyttää painatuksissa. Esimerkiksi erittäin ohutta tekstiä ei saa jäämään pesunkestävästi kankaaseen kiinni, samoin kuin i-pisteitä ym pieniä merkkejä. Käytämme painotekniikkaa

© T-Mafia